Als je een schip wilt bouwen, trommel dan geen mensen bij elkaar om voor hout te zorgen, orders te geven en het werk in te delen, maar roep in hen het verlangen wakker naar de uitgestrekte, eindeloze zee. (A. St. Exupéry)

Onze aanpak

Topview werkt vanuit diverse methodieken en gedachtegoeden, zoals ‘de lerende organisatie’, ‘systemisch –‘ en ‘contextueel werken’, situationeel leiderschap, servant leadership, geweldloze communicatie, ‘skill en will’ model, trainingsacteur in bedrijf, Lencioni, Life languages effectieve communicatiekracht en dilemmamanager assessments & werkvreugde, 360 graden feedback etc. De diversiteit aan methodieken, jarenlange werkervaring alsmede onze liefde voor leren is onze motor voor het bieden van en streven naar kwalitatieve dienstverlening aan onze klanten.
In alle opdrachten wordt maatwerk geleverd, omdat elke ontwikkelvraag een unieke aanpak vraagt.
TOPVIEW coacht op drie niveaus, te weten op organisatie-, team- en individueel niveau.
"A ship is always safe at the shore,
but that is not what it is built for."
Albert Einstein
LL
A Life Language is a preferred communication style. While everyone has a preferred style, all people speak all 7 languages. Life Languages does not put people in a box but gives a foundation to stand on by raising awareness of self and others and cracking the code to effective communication.

Effectieve communicatie en karakterontwikkeling

Ieder mens heeft zijn eigen unieke communicatiestijl. Het LIFE Languages™ (LL) communicatie instrument maakt uw stijl van communiceren zichtbaar. Het geeft u inzicht in uw unieke communicatiekracht alsmede inzicht in vier sleutels naar meer effectieve en succesvollere communicatie middels het leren begrijpen van uw filter, behoefte, drijvende passie en kracht. 

“Het begrijpen van elkaars behoefte is het halve werk bij het vervullen ervan! “ (Adlai Stevenson). En dat maakt LL zichtbaar. Het kennen van uw communicatieprofiel draagt bij aan zelfinzicht, effectieve communicatie en vruchtbare samenwerking.

Via crosstalks kunnen onderlinge relaties binnen een team in kaart worden gebracht, hetgeen bruikbare informatie oplevert voor een effectieve onderlinge samenwerking.


Het LL communicatie instrument kan binnen een internationale context worden ingezet omdat deze in diverse talen beschikbaar is. 

 

Wilt u de vragenlijst invullen? Neem contact met ons op via het contact formulier of met Marie-Louise Horst (06-38050006). 

 

Dilemmamanager

Met de inzet van Dilemmamanager worden karakter, communicatiestijl, gedragspatronen, drijfveren, weerstanden, ambities zichtbaar gemaakt.

Er wordt inzicht gegeven in wat iemand wil bereiken en wat iemand aan het vermijden is. Tevens welk gedrag mag worden verwacht bij een rimpelloze zee of juist bij tegenwind kracht 10.

“Uiteindelijk blijft er één vrijheid over als alle andere vrijheden ons zijn ontnomen. We behouden altijd de vrijheid om onze houding te kiezen."
Viktor Frankl

Trainingsacteur in bedrijf

Topview werkt samen met diverse trainingsacteurs bij de verschillende ontwikkeltrajecten waarbij specifieke bedrijfssituaties worden gesimuleerd. Het helpt cliënten casussen uit te werken en in de praktijk met een trainingsacteur te oefenen in het toepassen van nieuwe vaardigheden. Het is voor veel cliënten en teams een veilige manier om te oefenen en aan den lijve te ervaren wat het betekent op een andere wijze zichzelf te positioneren, te communiceren of presenteren. Hiermee wordt veelal heel succesvol het geleerde verankerd. Daarnaast geeft het cliënten ook plezier en ontvangen zij direct feedback. Het is een zeer interactieve wijze van leren en ontwikkelen.
Active learning door rollenspellen met een acteur genereert een  versnelling in het leerproces. Aan den lijve ondervinden wat het betekent om een andere insteek in een werkcontext te kiezen en daardoor het leereffect vergroten. Inzetbaar bij 1 op 1 individuele coaching & teamdynamieken. Tevens kan hiermee een organisatiecultuur inzichtelijk worden gemaakt.
“If you want something new,
you have to stop doing something old."
Peter F. Drucker